Vlera e Durimit – Imam Fudejl bin Ijad

0
82

Fudejl bin Ijad (Allahu e meshiroftë), thotë:
Durimin e mësova nga një femijë i vogël.
Një ditë shkova në xhami dhe pashe një grua që po e rrihte fëmijen e saj brenda shtëpisë, fëmija qante dhe bërtiste dhe në këtë gjendje hapi derën dhe ia mbathi, ndërkohë nëna e tij ia mbyll derën e shtepisë.
Fudjeli vazhdon duke thënë:
Kur u ktheva, e gjeta fëmijen i cili pasi kishte qarë, ishte ulur dhe kishte fjetur në parkun e derës, për të zbutur nënën e tij, nëna u prek dhe e hapi derën e portës.

Fudjeli qau nga ky rast, derisa lotët i rrodhën mbi mjekër dhe tha: SubhanAllah, sikur të duronte robi tek dera e Allahut te Lartësuar, ajo derë do hapej për të.”

Ebu Derda (Allahu qoftë i kënaqur prej tij) thoshte: “Lutuni dhe bëhuni këmbngulës në dua, sepse ai që e troket shumë një derë, ka shpresë që ajo derë të hapet.”

Autor: Imam Fudejl bin Ijad
Burimi: [Musanef bin Ebi Shejbeh 6/22]