Vidhen gjysmë milioni llogari në aplikacionin Zoom

0
130

Më shumë se 500,000 fjalëkalime dhe detaje të llogarive për aplikacionin e video konferencave Zoom janë zbuluar në uebin e errët.

Kiber-kriminelët janë duke shitur kredencialet për centë nëpër forume të hakerëve në uebin e errët, një seksion i fshehur në internet që kërkon një specialist të softuerit për tu qasur, transmeton portali arbresh.info.

Hulumtuesit në firmën e sigurisë Cyble zbuluan të parët vlerën e të dhënave, e cila përfshin adresat e postës elektronike dhe fjalëkalimet e lidhura me rreth 530,000 përdorues të Zoom.

Besohet që detajet e llogarive janë mbledhur nga palë të treta që kanë hyrë sesa ndonjë hakim direkt në Zoom. Duke përdorur një teknikë të njohur si mbushje kredenciale, hakerët janë në gjendje të lidhin detaje të kyçjes që janë përdorur për më shumë se një llogari online në mënyrë që të komprometojnë një tjetër.

Ekspertët e sigurisë kibernetike iu përgjigjën listës së errët të uebit duke përsëritur praktikën e sigurisë me sens të përbashkët të mos përdorimit të të njëjtit fjalëkalim nëpër shumë faqe interneti dhe aplikacione.

Pavarësisht se Zoom nuk është implikuar drejtpërdrejt, zbulimi ngre përsëri shqetësime për sigurinë në lidhje me aplikacionin video-chat, që ka parë një rritje të madhe të popullaritetit javët e fundit si rezultat i masave të kontrollimit të koronavirusit duke detyruar njerëzit të punojnë nga shtëpia.

Kompania është kritikuar për mënyrën e trajtimit të informacionit personal të përdoruesve, si dhe për një fenomen të njohur si “Zoombombing”, me të cilin të huajt bashkohen në takime dhe prishin bisedat me gjuhën dhe sjelljen fyese.