VIDEO – 100 euro për Shami 200 euro për Mjekërr (qe përgjigje për disa media)

0
1176

Shkup, 29 tetor – Mediat maqedonase në Shkup përmes një raporti hulumtuese nënvizon se çdo pjesëtar i rekrutuar në këtë lëvizje përfiton mirë, duke iu përshtatur kushteve dhe pamjes së kërkuar. Sipas portalit, për mbajtjen e mjekrës karakteristike paguhen 100 euro, ndërsa për pantallonat e shkurtër apo fustanellat e njohura paguhen 200 euro.

Financimi thuhet se vjen kryesisht nga qendrat botërore vehabiste, ndërsa paratë shpërndahen në rrugë ilegale, por edhe përmes shoqatave të ndryshme joqeveritare.

Ekspertët për çështje fetare kanë theksuar për portalin se shumat financiare mund të rriten, në rast se edhe gratë në një familje i përkushtohen rregullave dhe normave të kërkuara. Ato duhet të mbulohen sipas rregullave të përcaktuara transmeton Telegrafi.

Portali shkruan se kryesisht pjesë e këtyre rregullave bëhen familjet dhe individët e varfër me kushte të rënda sociale.

Në Maqedoni theksohet se janë disa xhami që janë jashtë kontrollit të Bashkësisë Fetare Islame dhe se predikojnë dhe praktikojnë vehabizmin.

 

 

– Por fatmirsisht portalet Islamofobe nuk jan ata që ja japin vulen kësaj shpifjeve, ja hoxhë Bekir Halimi çfar thotë rreth ksaj shpifje të vjetuar dhe monotone: