Vendimi për ndryshimin e ligjit për emigrantët nga BE

0
58

-Komisari për refugjatët dhe çështjet e brendshme i BE ka njoftuar për vendimin rreth ndryshimit të ligjit për refugjatët në BE.

Sipas agjencisë së lajmeve Ansa, Dimtris Avramopoulos, dje ka njoftuar për nevojën e ndryshimit të rregullave për emigrantët në BE në vitin 2016 si p.sh rregullat për strehimin dhe Traktatin e Dablinit.
Avramopoulos theksoi se në këtë fushë është duke u punuar në mënyrë masive por akoma nuk është shënuar ndonjë rezultat konkret.
Traktati i Dablinit i lejon vendet anëtare të BE që emigrantët për herë të parë të bëjnë kërkesë për azil. Në këtë traktat thuhet se azilkërkuesit duhet të që për herë të parë të regjistrohet në vendet si Italia dhe Greqia.
Komisioni Evropian sipas planit të vitit 2015, ka vendosur për ndarjen e numrit të azilkërkuesve të pranuar nga vendet anëtare të BE.