Uvejs Murtezi, hafëzi më i ri nga Shkupi

0
100

Uvejs Murtezi lindi më 03 shkurt 2002, në Shkup. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, në Sh.F. “Imri Elezi”, Shkup. Mësimet për hivzin i filloi menjëherë pas përfundimit të shkollimit fillor.

Hifzin e filloi poashtu në Shkup te hafëzi Adem Iseni, ku përfundoi 1/4 e Kuranit, vazhdoi më pas në Institutin e Hivzit në Gjakovë me hafëz Jashar Ibrahimin, ku nga shtatori i vitit 2016 deri në gusht të vitit 2017 përfundoi 3/4 e Kuranit.

Para komisionit, i përbërë nga hoxhë Gencer Dirvari drejtor i Institutit të Hivzit në Gjakovë, hafëz Jashar Ibrahimi, si mësues kryesor dhe hafëz Ahmet Hoxha, kryetar i Bashkësisë Islame në Gjakovë, u paraqit më 01 gusht 2017, duke marrë kështu titullin hafëz i Kuranit.