Ushtarët turq nisen drejt Armenisë

0
2441

Në kuadër të Traktatik të Forcave të Armatosura Konvencionale në Evropë (CFE), Turqia do të dërgojë trupa ushtarake në Armeni, vend me të cilin nuk ka marrëdhënie diplomatike dhe kufijtë mbahen të mbyllur.

Shtabi i Përgjithshëm në Ankara bëri të ditur se ekipi mbikëqyrës turk do të dërgohet në Armeni, në kuadër të Traktatik të Forcave të Armatosura Konvencionale në Evropë.
“Gjatë kohës së kontrollit, që do të realizohet nga ekipi mbikëqyrës turk, krahas inspektorëve turq, do të jetë i pranishëm edhe një homolog sllovak”, thuhet në deklaratën e Shtabit të Përgjithshëm.
Pas përfundimit të inspektimeve dhe misionit të CFE-së, ekipi do të kthehet në Turqi më 14 tetor 2015.