Ushqehu shëndetshëm sepse është edhe detyrë fetare

0
140

Hoxha i nderuar Bekir Halimi në videon e më poshtme këshillon që të ushqehemi shëndetshëm sepse është edhe detyrë fetare, për ta dëgjuar klikoni më poshtë:

 

Më të shëndetshmit janë ata që konsumojnë ushqime të shëndetshme. Hani ushqime të papërpunuara, blini gjëra ushqimore dhe përgatitni ushqimin në shtëpi.

Është më mirë për të ngrënë në mënyrë të moderuar dhe për të kombinuar mishin dhe perimet. Hani mish, peshk, vezë, perime, pemë, yndyra të shëndetshme dhe produkte të qumështit.

Nëse jeni të shëndetshëm, i hollë dhe aktiv, mundeni lirisht të konsumoni edhe karbohidratet e papërpunuara

Këto përfshijnë: patate, perime dhe drithëra bishtajore pa gluten, të tilla si tërshëra dhe orizi.

Nëse jeni i trashë, ose keni diabet apo sindrom metabolik, hiqni shumicën e karbohidrateve nga ushqimi, sepse ato vetëm mund të përkeqësojnë situatën aktuale.

Njerëzit shpesh humbasin shumë peshë vetëm duke ulur konsumimin e karbohidrateve.

Çfarëdo që të bëni, përpiquni për të ngrënë ushqime të papërpunuara. Këto rregulla duhet të respektohen deri në fund të jetës.