Ujku ‘i pikturuar’ afrikan, kafsha që do t’ju lërë ‘pa fjalë’

0
237

Ata janë mahnitëse; nuk ka dyshim. Dhe emri “ujqër të pikturuar”, është goxha gjetje.

Leshi i tyre i zbehtë dhe leshi i zi, i shtënë me thjerrëzat e bardha, vërshon në dritën e diellit.

Ti do të bëhesh shumë i njohur me këto krijesa; ju mund të bini edhe në dashuri me ta.

BBC kaloi disa muaj duke xhiruar qenin e egër afrikan të rrezikuar të Parkut Kombëtar të Mana Pools në Zimbabve dhe fotografin e kafshëve të egra Nick Dyer.

Ujku i pikturuar është kafshë në rrezik zhdukjeje. Aktualisht po bëhet një fushatë e madhe për ta shpëtuar atë.