Turqia shënon përsëri, vë në veprim Centralin Lundrues Diellor

0
137

Kompania ‘Stamboll Energji’ dhe ‘Instituti ISKI’ që varen nga Bashkia e Metropolit të Stambollit (IBB) kanë vënë në veprim Centralin e Parë Lundrues së Energjisë Diellore në Turqi.

Kompania ‘Stamboll Energji’ dhe ‘Instituti ISKI’ që varen nga Bashkia e Metropolit të Stambollit (IBB) kanë vënë në veprim Centralin e Parë Lundrues së Energjisë Diellore në Turqi.

Sipas deklaratës së bërë nga Bashkia në fjalë, me direktivën e kryetarit të IBB, Kadir Topbash (Kadir Topbaş), centrali i vendosur mbi Liqenin Byjuykçekmexhe (Büyükçekmece), që është një nga burimet që siguron ujë të pastër për Stambollin, mbart veçorin e të qenurit një sistem që zbatohet për herë të parë në Turqi.

Në ndërtimin e centralit janë përdorur 960 panele polikristali fotovoltaik me fuqi 260W.

Panelet dhe materialet e tjera të përdorura janë zgjedhur rezistente ndaj korrozionit duke rritur kështu jetëgjatësinë e centralit.