Turqia rrit investimet në Shqipëri

0
121

Turqia do të rrisë investimet në Shqipëri. Ky ishte premtimi i kryetarit të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqiptaro-Turke. I pranishëm në ceremoni, kryeministri shqiptar, Edi Rama përmendi investimet në aeroportin e Vlorës dhe në linjën ajrore.

Në Asamblenë e Përgjithshme të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Shqiptaro-Turkekryeministri Edi Rama nënvizoi rëndësinë e investimit në aeroportin e Vlorës.

“…Iyi akşamlar! Më vjen jashtëzakonisht mirë që ky do të jetë viti i lançimit të dy investimeve shumë të rëndësishme dhe mjaft simbolike për cilësinë e kësaj marrëdhënieje, investimi për ndërtimin e aeroportit të ri ndërkombëtar të Vlorës…”.

Kryeminstri shqiptar tha se ky investim mbështet nga ana e kompanisë “Turkish Airline”, i cila do të asistoi për ngritjen e linjës kombëtare ajrore.

“…Aeroporti i Vlorës do të jetë një stimul shumë i rëndësishëm për rritjen e ekonomisë dhe të punësimit, si dhe për fuqizimin e industrisë sonë të turizmit. Ndërsa linja e re ajrore kombëtare do të jetë më në fund një mundësi e re dhe e shumëpritur për të gjithë shqiptarët, që të kenë shtëpinë e tyre fluturuese…”.

Rama çmoi lart marrëdhëniet shqiptaro-turke duke nënvizuar se: “…Besoj se marrëdhënia mes Shqipërisë dhe Turqisë është e tillë që i thotë të gjitha fjalët…Unë dua ta shpreh sot, këtu, mirënjohjen për faktin se në çdo rast emergjencash dhe situatash të vështira për shkak të fatkeqësive natyrore, Turqia ka qenë gjithnjë i pari vend që ka nisur ndihmat dhe mbështetjen konkrete të nevojshme.

Ashtu sikundër i jam shumë mirënjohës Presidentit Erdogan për faktin se është interesuar personalisht për të mbështetur një program jashtëzakonisht të rëndësishëm për ne, për parandalimin e përmbytjeve, duke na vënë në dispozicion një ekip të gjerë ekspertësh të Ministrisë së Pyjeve dhe të Ujërave, si dhe drejtuesish të një sërë agjencive të vendit të tij dhe duke marrë angazhimin për të na qenë pranë deri në realizimin e plotë të këtij programi në lumenjtë e Vjosës dhe Bunës…”.

Ndërkaq, dhe kryetari i kësaj dhome gjatë ceremonisë tha se do të rriten investimet e biznesmenëve turq në Shqipëri.