Trump shtron iftar për myslimanët

0
381

Në shtëpinë e Bardhë u shtrua iftar për nder të muajit të shejtë të ramazanit.

Presidenti amerikan Donald Trump ka uruar myslimanët për agjërim sa më të lehtë dhe i është i drejtuar të pranishmëve, komunitetit mysliman në SHBA dhe në mbarë globin me një mesazh.

“Jemi mbledhur sonte, të respektojmë traditën e njërës nga fetë më të mëdha në botë”, tha Trump. Të pranishëm ishin edhe ambasadorët të vendeve myslimanë, Arabisë Saudite, Kuvajtit, Jordanit dhe Emirateve të Bashkuara Arabe.

Trump ka befasuar me këtë që ka bërë për komunitetin myslimanë, pasi ishte vetë ai i cili vitin e kaluar e ndërpreu këtë traditë. Iftari në Shtëpinë e Bardhë është organizuar qysh nga administrata e ish-presidentit Bill Clinton.