Tragjedia e Shkupit, pjesa më e madhe e të plagosurve janë shqiptarë (emrat)

0
137

Pjesa më e madhe e pasagjerëve që udhëtonin në autobusin që u përmbus në autostradën Shkup-Tetovë janë shqiptarë. Në aksidentin tragjik humbën jetëm 14 persona, ndërsa emrat e tyre ende s’janë bërë publik. Po kështu mbetën 30 të plagosur, prej të cilëve 4 janë në gjendje kritike për jetën. Drejtori i spitalit të Shkupit lexoi emrat e personave të palgosur, ku siç shihet shumica janë shqipatrë të Maqedonisë së Veriut. Sakaq në dyert e spitalit janë familjarë të shumtë që presin prej 5 orësh. Emrat e viktimave do publikohen vetem pasi të jetë bërë autopsia tha drejtori i spitalit.

Mediat shqiptare në Maqedoni raportojnë se skena e aksidentit është horror gjithashtu tronditja e mbarë qytetarëve është e thellë. Autobusi ishte nisur nga Gostivari dhe nuk dihen ende shkaqet e aksidentit, ndërsa dëshmitarët kaën thënë se i ka plasur goma para se të përfundonte i përmbysur në anë të rrugës.

Të plagosur në aksident:

1. Никола Каранфиловски
2. Mersel Neziri
3. Esat Emruli
4. Јасмина Стојанова
5. Betim Ameti
6. Антонио Антониевски
7. Alajdin Shabani
8. Душан Стефановски
9. Lulzim Dalipi
10. Мануел Трифуновски
11. Muhamed Shishko
12. Верица Стојановска
13. Jeton Ismaili
14. Ferije Mustafi
15. Ajshe Uzeir
16. Emira Ali
17. Горан Наумовски
18. Seda Jusufi
19. Jeton Ismaili
20. Vjollca Ibrahimi
21. Dalip Useini
22. X Beqiri
23. Јована Граматникова
24. Jasin Sejfuli
25. Fikrije S.
26. Ferdi Kasami
27. Илија Ристовски
28. Lale Alili
29. Abdyl Ismaili
30. Luan Alili