Statistikat e 179 shteteve/ Ja cili rezulton të jetë vendi më i pashëndetshëm i botës!

0
66

Hulumtimi, i kryer nga Klinika Compare, peshoi statistikat e 179 shteteve. Republika Çeke rezultoi vendi më i pashëndetshëm në botë. Nivelet e larta të konsumimit të akoolit dhe duhanit dhe përhapja e obezitetit vendosi fatin e vendit.

Çdo shtetas çek thuhet se konsumon 13.7 liter alkol çdo vit mesatarisht. Që është e barabartë me 550 shotsa.

Mbretëria e Bashkuar u rëndit e 19-ta në listen e përgjithshme. Por ishte llogaritur se Britanikët konsumuesit më të mëdhenj të alkolit në vendin e nëntë në botë.

Në përgjithësi, Evropa Lindore u shfaq si rajoni më i pashëndetshëm, duke zënë nëntë nga 10 vendet e para.