SPAK do godasë të paprekshmit e Shqipërisë, ja si funksionon

0
41

Ambasada amerikane në Tiranë postoi sot një tjetër video sensibilizuese për institucionet e reja që rrjedhin nga reforma në drejtësi. Sot ambasada shpjegon se si do të funksionojë SPAK-u. Në videon e animuar shkruhet se “SPAK-u ka për detyrë të hetojë korrupsionin dhe krimin e organizuar. Zyrtarët e lartë dhe boss-ët e krimit ishin të paprekshëm deri më sot, por me ngritjen e SPAK-ut ata do të ndëshkohen. SPAK-u do të jetë i pavarur nga politika dhe do të godasë të paprekshmit e Shqipërisë, zyrtarë dhe ish-zyrtarë të lartë. Të paprekshmit s’do munden ta ndalojnë atë”.

Çfarë është Reforma në Drejtësi – SPAK

🇦🇱️ | Në videon e kaluar, mësuat mbi Gjykatën Kushtetuese. Këtë javë, do të flasim për Strukturën e Posaçme Anti-Korrupsion dhe Anti-Krim i Organizuar, ose shkurt SPAK. Pse nevojitet SPAK dhe si do t’i ndjekë penalisht ky institucion rastet e korrupsionit në nivelet më të larta? Mësoni se si SPAK do të jetë një organ i pavarur, jo i politizuar, i cili do të hetojë dhe ndjekë penalisht “të paprekshmit” e Shqipërisë, duke përfshirë zyrtarë të tanishëm dhe ish-zyrtarë të lartë. #CfareEshteReformaNeDrejtesi #NdalKorrupsionit🇺🇸️ | In our previous video, you learned about the Constitutional Court. This week, we will talk about the Special Structure Against Corruption and Organized Crime, or SPAK for short. Why do we need the SPAK and how will this institution prosecute cases of corruption at the highest levels? Learn how SPAK will be an independent, non-politicized body that will investigate and prosecute all the “untouchables” of Albania, including current and former high-level officials. #WhatisJusticeReform #StopCorruption

Posted by U.S. Embassy-Tirana on Monday, August 19, 2019