Si te zgjidhni frigoriferin tuaj

0
116

Frigoriferët tani vijnë në një shumëllojshmëri të gjërë të stileve dhe me një numër të karakteristikave për të zgjedhur. Konsumatorët duhet të marrin parasysh nevojat e tyre unike kur bëjnë zgjedhjen se çfarë lloj frigoriferi është  dhe cfarë lloje ushqimi mund të ruajnë. Këtu janë disa këshilla se si të zgjedhni frigoriferin tuaj konfrom kërkesave dhe nevojave të familjes suaj.

1. Vendosni se çfarë stili dëshironi frigoriferin tuaj. 

Zgjedhni një frigorifer me ngrirës-në pjesën e sipërme në qoftë se ju doni një zgjedhje themelore, ekonomike. Këta frigoriferë  të quajtur tradicional kanë tendencë që të kenë karakteristika më pak, por janë zakonisht më të lirë se opsionet e tjera. Ata gjithashtu kanë rafte të gjëra, por shumica e të rriturve do të duhet të përkulen për të arritur në zonën e frigoriferit. 
Zgjedhni një frigorifer me ngrirës- në pjesën e poshtme në qoftë se ju doni që zona e frigoriferit të jetë më e lehtë për tu parë dhe për tu arritur. Shumica e të rriturve do të duhet të përkulen për të arritur në zonën e ngrirjes, por një pjesë e njësisë ka tendencë që të përdoret më rrallë. Frigoriferët me ngrirës-në pjesën e poshtme mund të kenë një derë të vetme ose 2 krah për krah .
Zgjedhni një frigorifer krah për krah në qoftë se ju keni një hapësirë ​​të ngushtë në kuzhinë tuaj, sepse ky stil ofron shumë opsione në krahasim me tjerët. Disa modele, megjithatë, kanë raftet që janë shumë të ngushtë për të mbajtur një enë të gjerë (të tilla si një kuti pice). 
Zgjedhni një frigorifer monutues nëse doni një pamje shëndritëse. Këta vijnë në një shumëllojshmëri tek trajta e derës dhe dyert mund të mbajnë panele që përputhen me hapsirën tuaj . Megjithatë, ata kanë tendencë të jenë të vegjël dhe janë më të shtrenjtë se opsionet e tjera. Frigoriferët montues janë një alternativë më pak e shtrenjtë-tek modelet montuese, por ata rrinë nga një inç pak më larg dhe janë ende më të vegjël se frigoriferët jo montues.
Konsideroni mundësinë për një frigoriferi me sirtarë në qoftë se keni nevojë për hapësirë ​​shtesë në kuzhinën tuaj. Ata nuk janë të mëdhenjë dhe janë të mjaftueshem për të shërbyer si një frigorifer kryesor për shumicën e familjeve, për shkak se ata janë për qëllim për të mbajtur sende të veçanta të tilla si pije. Ata kushtojnë shumë më tepër për kub (litër) se frigoriferët tjerë.

 

2. Vendosni nëse doni frigorifer me krijues akulli apo bombol uji. 

Qëkur këto duhet të jenë të mbërthyera në sistemin tuaj hidraulik, vendndodhja e frigoriferit brenda kuzhinës dhe lidhja  me tuba ekzistuese është e rëndësishme. Disa njësi ofrojnë mundësinë e filtrimit të ujit, si dhe; në qoftë se ju zgjidhni 1 prej tyre, të jeni të sigurt se do gjeni filtra zëvendësues lehtësisht në në zonën tuaj dhe të shihni sa do jete kostoja e zëvendësimit të tyre. Frigoriferë me këto karakteristika gjithashtu priren të kërkojnë riparim më shpesh se ato pa to.

 

 

3. Konsideroni hapësirën e përdorshme të çdo njësie. 

Frigoriferët kanë etiketa brenda që tregojnë kapacitetin e tyre magazinimit. Megjithatë, diku 20-35 % e asaj hapësire ​​mund të jenë të papërdorshme. Modelet e frigorifereve me ngrirës në pjesën e sipërme kanë tendencë që të kenë më pak hapësirë ​​ të papërdorshme; krah për krah frigoriferët kanë më shumë.

 

4.Zgjedhni frigoriferin me karakteristikat që ju dëshironi në brendësi të tij.

Zgjedhni frigoriferin me rafte të rregullueshme nëse fleksibiliteti i magazinimit është e rëndësishme për ju. Disa njësi kanë raftet që ndajnë, të hiqen lehtë, ose kanë një mekanizëm për të lëvizur ato lartë dhe poshtë. Ndërkaq raftët në pjesën e derës ju lejojnë për ruajtur produktet si  qumështi dhe vezët. 
Zgjedhni frigoriferin me sirtarë të veçantë në qoftë se ju doni të mbani atë  të organizuar. Disa njësi kanë sirtarë për verë apo pije të konzervuara. Të tjerët kanë sirtarë me zgjerim të plotë që ju lejon qasjen më të lehtë në shumë artikuj. Shumë frigoriferë kanë sirtarë me kontroll të veçantë temperature dhe lagështie për të ruajtur produkte te tilla të tilla si mish, fruta, dhe perime në kushtet e tyre optimale të magazinimit.