Si të shpëtoni nga mizat këtë verë. Ja disa mënyra të thjeshta

0
377

Është verë dhe gjatë kësaj periudhe, ato që na bezdisin dhe na shqetësojnë më së shumti, me përjashtim të vapës dhe të nxehtit, janë mizat dhe mushkonjat. Më poshtë po ju tregojmë disa mënyra se si mund të shpëtoni nga këto insekte dhe të bëni një gjumë të qetë në drekë apo të rrini pa u bezdisur në ambientet tuaja familjare.

Përdorni ilaçin e enëve

Ngrini një kurth me lëng shkumëzues për enët. Hidhni 2.5 cm sapun të lëngshëm dhe sa më shumë të mundeni ujë. Mizat tërhiqen nga sapuni dhe mbyten në ujë.

– Përdorni një ilaç enësh me aromë frutash për të pasur rezultate sa më të mira. Një ilaç enësh me mollë apo me limonë mund t’ju hyjë shumë në punë.

– Shtoni një apo dy pika uthull molle nëse dëshironi të mbysni sa më shumë miza. Uthulla e mollës i tërheq ato.

Hidhni pak lëng natyral për mbytjen e mizave në një shishe të sprucuar. Hidhni në të edhe pak piper të kuq dhe spërkateni në zonat ku mendoni se futen mizat (në dritare apo në dyer që mund të kenë krijuar edhe të çara). Era e piperit do t’i mbajë larg.

Ka disa bimë që i mbajnë larg mizat. Ato nuk i kanë shumë qejf aromat e livandës, borzilokut dhe të mentes. Vendosni në një dhomë një fletë nga këto bimë, ose edhe një gjethe domateje, digjini ato nëse doni dhe keni për të parë që këto insekte nuk do t’ju shqetësojnë.