Shiitët protestojnë në Arabi Sa’udite

0
37

Ata që gjithmonë janë munduar të shkaktojnë përqarje dhe huti në mesin muslimanëve kanë qenë shiitët me të gjitha grupacionet e devijuara të tyre. Këtë  janë duke e bërë edhe në këtë kohë fatkeqësisht duke organizuar protesta.

Në Rajonin Lindor të Arabisë Sa’udite shiitët duke organizuar protesta anti-regjim kanë kërkuar lirinë e Ajetullah Nemr Bakir Al-Nemr, autoritet fetar të shiitëve që është arrestuar ditë më parë.

Protestuesit duke ngritur moto dhe parulla kanë theksuar për vazhdimin e protestave të tyre përderisa të realizohen kërkesat e tyre. /kohaislame