Shembull! Znj. Halima Jakub, Presidentja e Singaporit

0
213

Halima është një femër muslimane e martuar me z. Abdullah Habeshi me prejardhje nga Jemeni, të cilët u njohën gjatë studimeve dhe jetonin në një dhomë të ngushtë.

Në vitin 2017 u zgjodh presidente e Singaporit, në fjalimin e parë drejtuar qeverisë iu drejtua atyre dhe qytetarëve me këto fjalë:

“Unë quhem Halima Jakub, jam një krijesë nga krijesat e Zotit Fuqiplotë, të Cilit i kam frikën dhe respektin.
Ai/ajo që dëshiron të bashkëpunojë me mua për të mirën e qytetarit të Singaporit, unë do të jem motra dhe ndihmësja e tij/saj.
Angazhimi im kryesorë është përëparimi dhe përmirësimi i gjendjës së qytetarëve të Singaporit dhe asgjë tjetër.”

Arritjet e saj:

– Rritja e të ardhurave të Singaporit në 2 trilion dollarë;
– Rritja e të ardhurave të për frymë në vit në 85.000 dollarë;
– Pashaporta e Singaporit është ndër pasaportat më të vlefshme dhe më të fuqishme në botë;
– Përqindja e të papunëve ka rënë në 1%
– Ka arritur të realizojë mbi 10, 000 projekte gjigante në vend;
– Korrupsioni ka rënë në 0%;
– I ka liruar të gjitha prodhimet vendase nga tatimi;
– Aktualisht prodhimet vendase arrijnë në vit në 300.000.000.000 dollarë;
– Projekti i realizuar të aeroportit më madhështorë në botë;
– Buxheti i shtetit ka arritur në 5.000.000.000.000 dollarë;

Çdo ditë e fal namazin e mëngjesit me disa prej administratës së saj në xhaminë qëndrore në kryeqytet dhe pas namazit me kënaqësi i dëgjon ankesat e qytetarëve.

Asnjëherë nuk ka qenë mbulesa prapambetje e injorancë dhe asnjëherë nuk ka qenë feja në dëm të kombit.

Femër muslimane që meriton të ngrihemi në këmbë në shenjë respekti ndaj saj.

Përkthim: Rijad H. Imeri