Sa më shumë komentoni dhe thoni “Amin” në rrjetet sociale, ngase kjo i plas Islamofobët

0
260

Para disa dite ka qarkulluar një lajm me titull “Kurrë mos postoni Amin në Facebook”, duke shpjeguar se ju kur shihni një situatë të dhimbshme ku ju kërkohet të bëni dua apo lutje për personin apo të thoni AMIN, ngase sipas tyre kjo iu bënë të bini pre e mashtrimeve. Fjala Amin në përkthimin shqip do të thotë: “O Zot pranoje”.

Por të komentuarit “Amin” është e njëjtë sipas robotit të Facebookit sikur të shkruash ndonjë koment tjetër, mirëpo Amin u pengon shumë atyre që kanë frikë dhe urrejtje ndaj Islamit. Ata mundohen të ndalojnë çdo formë të shfaqjes së Islamit të popullit shqiptar, shkojnë edhe tek lutjet dhe ngushëllimet e tyre, duke e bërë sa më laik të jetë e mundur.
Viruset nuk përhapen as nëse thoni “Amin” e as nëse thoni “Amen”. Viruset përhapen përmes spamave dhe linqeve që shpërndajnë viruse të tilla. Nëse ju ndjeni dhembshuri dhe luteni për të tjerët, kjo tregon që je njeri dhe që ke ndjenja, e nuk je Islamofob e dushman i fesë dhe i kombit.

Për vlerën e duasë dhe lutjes kemi shumë hadithe nga Pejgmaberi alejhi selam, e nuk do të duhet të na vijë turp të lutemi për veten dhe të tjerët. Luteni Zotin e Madh, për çdo hall dhe telash, ngase Ai është Krijuesi jonë dhe Ndihmuesi jonë./KohaIslame.com/