Rusia ka cak civilët në Siri, ka vrarë mbi 200 njerëz

0
49

Bombat ruse në mënyrë direkte kanë sulmuar dhe kanë vrarë së paku 200 civil sirian në kampanjën e saj ajrore që mund të llogariten si krime lufte.

Në një raport nga intervenimi rus në Siri, nga Amnesy International e ka akuzuar qeverinë e Vladimir Putinit që në mënyrë të ditur i ka sulmuar civilët dhe zonat e banuara, ndërsa këtë e ka mbuluar nga komuniteti ndërkombëtar.

Ky përfundim erdhi pas një studimi nga 25 goditjet ajrore e dyshuara ruse, ku në target ishinë shtëpitë, spitalet dhe xhamitë.

Raporti 28 faqës dëshmonë edhe niher krimet Ruse që po i bënë në Siri tek civilët ndërsa i mbulon me atë se kinse lufton terrorizmin.

16 civil janë vrarë për një ushtar rebel të targetuar thuhet në raport./KohaIslame