Rishikohet mundësia e ndërtimit të urës që lidh Egjiptin me Arabinë Saudite

0
38

Sipas burimeve të informacionit, presidenti i Egjiptit ka rënë dakord me monarkun e Arabisë Saudite për të rishikuar projektin e ndërtimit të urës tokësore që lidh dy vendet.

Ura do të jetë 20 milje dhe do të lidhe qytetin e Tebukut me Sharm Shejkh, duke e shkurtuar distancën në 22 minuta. Ky projekt qe ndërprerë gjatë regjimit të Mubarakut, për shkak të kundërshtimit të Izraelit.

Një projekt i tillë do të lehtësojë në maksimum lëvizjen e pelegrinëve që vizitojnë vendet e shenjta, por dhe të mallrave, duke garantuar të ardhura të konsiderueshme për dy vendet. /ardhmeriaonline/kohaislame