Republika Sërpska me Rusinë, Serbia pa Kosovën me BE-në

0
54

Në një bisedë për gazetën “Blic” kryetari i Republika Sërpskas Milorad Dodik ka thënë se Serbia duhet t’i kushtojë më shumë rëndësi tyre që quhen serbë jashtë Serbisë.

“Republiak Sërpska po lidhet ekonomikisht dhe politikisht fuqishëm me Rusinë, ndërsa Serbia me BE-në. Serbia iu nënshtrua ndikimeve nga anash në lëvizjen drejt BE. Madje në mënyrë shumë jokritike. Në kohën kur BE po ia merr Kosovën ajo po bisedon me BE”.

Në pyetjen se cila do të ishte zgjidhja nëse jo bisedimet, Dodik ka thënë: “BE-së duhet t’i thuhet, na falni ju, e keni njohur Kosovën,e pse ne të jemi partner”?koha/kohaislame