RACISTËT IZRAELITË PËRZËNË EMIGRANTËT AFRIKANË NGA IZRAELI

0
38

Lartësimi i racizmit në Izrael ka filluar të sjellë shqetësim. Racistët izraelitë i vunë zjarrin një pallati ku rrinin emigrantët nga Eritrea dhe shkruan nëpër mure: “Shporruni nga lagjja jonë”.

Policia izraelite, lidhur me ngjarjen që ka ndodhur në Jerusalem, deklaroi se janë plagosur 4 persona.

Racistët, për të penguar largimin e emigrantëve nga zjarri, i kanë vënë zjarrin edhe shkallëve të shpëtimit nga zjarri.

Edhe në Tel Aviv, para 10 ditësh ishte sulmuar një lagje ku jetonin disa persona me prejardhje afrikane, dhe 11 të rinj racistë izraelitë ishin marrë nën arrest.

Të huajt që jetojnë në Jerusalem, bëjnë të ditur se pothuajse çdo ditë ata bëhen preh të sulmeve raciste.

Në Izrael jetojnë mbi 60 mijë klandestinë afrikanë. Edhe projektligji që parashikon 3 vjet heqje lirie për emigrantët e jashtëligjshëm, miratuar në parlamentin izraelit, ka hyrë në fuqi që nga dita e diel e javës së kaluar./trt/kohaislame