Qytetarët e Maqedonisë përmes internetit kanë shpenzuar mbi 133 milionë euro

0
19

Qytetarët e Maqedonisë vitin e kaluar kanë shpenzuar 133.7 milionë euro online që është për 23.8 milionë euro ose 17.8 për qind më shumë se vitin e kaluar.

Më shumë kanë blerë nga faqet e huaja të internetit, por gjithashtu janë blerë edhe produkte nga E-dyqanet e vendit, shkruan Alsat-M.

Analiza e Asociacionit të Maqedonisë për E-tregti tregon se gjatë vitit 2018 qytetarët kanë fituar më shumë besim në tregti virtuale dhe online porositë dhe se ka rritje të numrit dhe vlerës së transaksioneve me karta vendore online.