Qeveria nuk ndan buxhet për luftë!

0
44

Edhe pse Kosova ka forcat e saja të rendit policinë dhe “ushtrinë”, edhe më tej ato nuk arritur ti përdorin armët që kanë institucionet homologe të vendeve tjera.

Forca e Sigurisë dhe Policia, akoma nuk kanë së paku edhe një helikopterë dhe autoblinda të duhura. Institucionet përgjegjëse nuk kanë arritur të sigurojnë mjete për blerjen edhe të mjeteve të rënda që i duhen forcave të rendit, sidomos helikopterë dhe autoblinda.

Pos Policisë dhe Forcës së Sigurisë, për sigurinë më të madhe të qytetarëve, jetën, pasurinë e tyre dhe sovranitetin e integritetin territorial kujdesen ndërkombëtarët konkretisht Policia e EULEX-it dhe KFOR-i që kanë kompetencë këto çështje.

Korrikun e vitit të shkuar polica ishte nisur për në veri për të ushtruar pushtetin, por kanë hasur në gozhdë dhe kanë mbetur të izoluar në veri në mungesë të helikopterëve e autoblindave.kohaislame