Qeveria e SHBA më në fund e pranon: Marihuana vret qelizat e kancerit!

0
74

Ideja se kanabisi vret qelizat e kancerit duket se nuk është më një teori konspiracioni në Shtetet e Bashkuara. Me këtë informacion, a mund të thotë ndonjë shtet legjitimisht jo, për marihuanën medicinale? A mund të konsiderohet një barishte parandaluese për të shmangur marrjen e kancerit? Qeveria amerikane ka shtuar një faqe mbi përdorimin e kanabisit në faqen zyrtare të këshillave të kancerit.

Instituti Kombëtar i Kancerit, pjesë e Departamentit Amerikan të Shëndetësisë, këshillon që marihuana mund të jenë e dobishme në trajtimin e efekteve anësore të kancerit dhe trajtimit të kancerit.

Faqja e shëndetësisë ka një listë të gjatë të përdorimeve mjekësore të kanabisit, duke përfshirë:
Aktivitetin anti-inflamator
Lehtësimin e dhimbjeve
Anti-ankthin
Lehtësimin e stresit
Anti-tumor
Aktivitetin- antiviral

Është e pabesueshme se si kanabisi është provuar të shkatërrojë qelizat e kancerit në eksperimentet laboratorike. Nëse qeveria e Shteteve të Bashkuara është më në fund e gatshme të pranojë këto përfitime dhe kanabisi është provuar të vrasë qelizat e kancerit.