Pse notojnë këto deve? (VIDEO)

0
244

Çdo ditë është dita e gamileve në Gujarat, Indi.

Zona rurale është e famshme për devetë e saj notare.

Si e shijojnë detin këto krijesa? Është mënyra e vetme që ato të arrijnë mangrovet kur ushqehen. Këto deve Kharai siç dihen mund të notojnë gati 3 km në ujë të detit.

Familja e Jat Noor Mohamed ka mbarështuar dhe është kujdesur ndër breza për këto kafshë.

Por, pasi industritë e reja dhe ndryshimi i klimës fillojnë të shkatërrojnë mangrove që ushqejnë këto deve, jetesa e tyre është nën kërcënim.