Pse ateistët dhe agnostikët janë të fortë në skenën shqiptare, kur fetarët janë shumicë?

0
374

Sipas sondazhit te bere nga Gallup pak vite me pare ne vendet evropiane lidhur me besimin, Shqiperia dilte vendi me perqindjen me te larte te popullsise qe besonte ne Zot. Vetem nje shifer e paperfillshme perfaqesohej nga ateistet dhe agnostiket. Atehere si ka mundesi qe edhe pse kaq te vegjel ne numer ata kane nje ze te forte publik? Sepse zoterojne apo jane pjese e platformave te komunikimit. Per te ruajtur kete dominanace u duhet qe here pas here te nxisin dhe te kultivojne konfliktin mbi fene. Keshtu i gjen ata te percaktojne dhe perkufizojne normat dhe kufinjte e religjionit pa e kuptuar fare ate. Eshte njesoj si te pretendosh nga katrori qe te kuptoje rrethin. Cfare duhet bere? Thjesh ate qe ben i madhi dhe i shumti ne numer. Argumentim dhe qetesi.

Marrë nga profili i Redi Shehut