Provo te jetosh nje dite si Ebu Bekri

0
342

Provo te jetosh nje dite si Ebu Bekri
Transmetohet nga Ebu Hurejra radijAllahu anhu se ka thene: I Derguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thene: “Cili prej jush eshte gdhire sot i agjerueshem?”
Ebu Bekri radijAllahu anhu tha: Une.
Tha: “Cili prej jush ka prezantuar sot ne xhenaze?”
Ebu Bekri radijAllahu anhu tha: Une.
Tha: “Cili prej jush i ka ushqyer sot nje nevojtar?”
Ebu Bekri radijAllahu anhu tha: Une.
Tha: “Cili prej jush ka vizituar sot ndonje te semure?”
Ebu Bekri radijAllahu anhu tha: Une.
I Derguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem tha: “Nuk mblidhen keto te nje person vecse ai hyne ne xhenet.” Muslimi
Shejh Albani (Allahu e meshirofte!): Ne hadith tregohet vlera e Ebu Beker es-Sidik-ut radijAllahu anhu dhe pergezimi i tij me xhenet. Hadithet ne lidhje me te jane te shumta dhe saktesohen.
Ne hadith tregohet vlera dhe miresia e bashkimit mes ketyre veprave ne nje dite te vetme. Dhe se bashkimi (gjendja) e tyre te nje person eshte pergezim per te me xhenet.
Allahu na befte prej banoreve te tij!
“Es-Sahihah” vell. 1