Propozimi për martesë..

0
251

Një musliman fetar i propozoi një vajzës muslimane martesë. Vajza u befasua dhe i tha:
Ti do të më martosh mua?
Çka nëse unë nuk di të qepi, nuk di të gatuaj, nuk di të hekuros?
Si do të martohem unë me ty?

Djali e pyeti:
A din të falësh?
A e adhuron Allahun subhanehu ue teala pa i shoqëruar atij askë? A e agjëron muajin e Ramazanit?
A e jep zeqatin?
A e ke frikë Allahun?

Vajza u përgjigj:
Po un e fali namazin për çdo ditë.
E dua Allahun si askë tjetër në botë.
Jap lëmoshë kur mundem.
Agjëroj dhe më së shumti që i friksohem është Allahu.

Djali buzëqeshi dhe tha: kjo më mjafton mua, dua që ti të jesh gjysma e imanit tim, e jo shërbëtorja ime.

O Allah na jep bashkëshortë/e të devotshëm/me që të na fusin lumturi në jetë dhe kjo lumturi të na ndihmojë për të na udhëzuar drejt Xhennetit.