Propozim irritues nga deputeti izraelit

0
50

Deputeti izraelit Arjeh Eldar tha se oraret e faljeve në Mesxhit-i Aksa, duhet të “pjesëtohen” ndërmjet myslimanëve dhe çifutëve.

Projektligji që Eldar i ka paraqitur Parlamentit është pritur me reagime të ashpra nga palestinezët.

Autoritetet palestineze deklaruan se me këtë projektligj synohet krijimi i një klime konflikti mbi baza fetare, duke shtuar se e gjithë përgjegjësia për këtë gjë do të jetë e Izraelit.

Autoritetet theksuan se Mesxhiti Aksa u takon myslimanëve dhe se propozimi në fjalë është i papranueshëm./trt/kohaislame