PRESIDENTI GYL VIZITON ARABINË SAUDITE

0
37

Presidenti Abdullah Gyl niset sot për në Arabinë Saudite për të marrë pjesë në samitin e 4-t të jashtëzakonshëm të Konferencë së Bashkëpunimit Islamik që do të mbahet në Mekë.

Në komunikatën e zyrës së Presidencës për informimin e mediave thuhet se në samitin që organizohet nga Organizata e Bashkëpunimit Islamik (OBI) do të trajtohen problemet që jetojnë sot vende dhe shoqëri të ndryshme myslimane, kryesisht në Siri, Palestinë, Birmani, Sudan dhe Mali si dhe do të vlerësohen hapat konkretë që mund të hedhë në këtë drejtim Organizata e Bashkëpunimit Islamik.

Në kuadër të samitit Presidenti Gyl do të realizojë edhe takime dypalëshe.

Në këto takime Gyl do të shkëmbejë mendime në lidhje me temat aktuale rajonale dhe ndërkombëtare.kohaislame