Portali Amerikan: Hurma ushqimi nr 1 në botë, kundër sulmeve në zemër…

0
486

PORTALI AMERIKAN: HURMA USHQIMI NUMËR #1 NË BOTË KUNDËR SULMEVE NË ZEMËR, TENSIONIT TË LARTË GJAKUT, SULMIT/MPIKJES SË GJAKUT NË TRU DHE KOLESTEROLIT!

Profeti Muhamed a.s. para 1438 viteve na këshilloi të konsumojmë hurma ku thotë: ” Hurma, është frut i Parajsës dhe ajo përmban antidote kundër helmit.” (e transmeton Tirmidhiu)

Hurmat janë ushqim të cilin Zoti i na këshilloi ta konsumojmë dhe ia siguroi Merjemes pasi që ajo e kishte lindur Isain a.s. nën drurin e palmës. Zoti i Gjithëfuqishëm e frymëzoi engjullin Xhibrilin a.s. duke i thënë Merjemes:
“E ti shkunde trupin e hurmës se do të bijnë ty hurma të freskëta.Ti pra, ha dhe pi e qetësohu . . .” (Kur’an, Kaptina: Merjem, Vargu: 25-26)

Çdo varg i Kur’anit është frymëzim për besimtarin, një mirësi dhe një dhunti e veçantë, ushqimi i tij shpirtëror, i cili pasi të lexohet jo vetëm se e nxit atë për të menduar, por njëherazi është edhe nxitje dhe motivim për të hulumtuar dhe për të zbuluar.

Përktheu A. Hoxha
Aktualitete Islame