Përse Otomanët na kanë kolonizuar për vite me radhë? Përgjigje Fantastike

0
399

Nexhip Fazil dhe Studenti i zellshëm
Një ditë shkrimtari i mirënjohur turk Nexhip Fazil po mbante një konferencë. Një student algjerian ngrihet dhe duke i folur frëngjisht e pyet:
“Përse Otomanët na kanë kolonizuar për vite me radhë? Përse vendi im u trajtua si të ishte një koloni?-
Nexhip Fazili u përgjigj:
“Nëse me të vërtetë Otomanët do ta kishin kolonizuar Algjerinë, ti sot do të më flisje Turqisht, e jo FRËNGJISHT.”

Huazuar nga Roald Hysa