Përdhosja e flamurit kombëtarë në kishën e Prishtinës

0
249

Kisha katolike e Kosovës duhet ta dëshmojë me vepra atdhedashurinë e jo vec me fjalë boshe dhe misionareske.
Për këtë gjest, të përdhosjes së flamurit kombëtar dhe atij shtetëror, duhet të kërkohet përgjegjësi. Fillimisht nga Kisha Katolike e Kosovës (Republika e Shqipërisë duhet të dërgojë notë proteste për këtë gjest të mosrespektimit të flamurit kombëtar nga ky institucion), pastaj përgjegjësi të kërkohet nga Presidenti i Shtetit të Kosovës z. Hashim Thaçi që pranon të flasë në një auditorium në të cilin flamuri kombëtar dhe ai shtetëror trajtohen si leckë, në të njëjtën kohë duke mos patur respekt për simbolet identitare të një kombi dhe shteti.
Nuk mund të shenjtërohet një vend apo objekt në trojet enike, aty ku flamuri i atij vendi trajtohet si paçavure. Flamuri kombëtar është simboli më i shenjtë i një kombi.

Milazim Mustafa