Për priftin plak e dinak – shkruan hoxha nga Prizreni

0
2153

PER PRIFTIN PLAK E DINAK

Lushi në stilin e “injorantit” por me dinakërin e një dhelpre mashtruese e të hidhur, kritikon kompanit “myslimane” se nuk po i punësojne besimtarët e ti krishter.
Nëse shohim me vemendje në dinakërin e Lushit vërejme se është një plak që përpos që i nxjerr myslimanët Kosovarë si idiot karshi gazetarëve të huaj si në rastin e kësaj gazete Italiane por në menyrë direkte i ban dam nga djallëzia e ti edhe shtetit të Kosovës në rangun ndërkombëtar, dëm të cilin Kosova po e sheh edhe nga vllëzërit e tij (Te Lushit) nga Vatikani kur deklarojnë se janë ne favor të Sërbis duke aluduar se Kosova është zemra e kësaj të fundit.


Por sa qëndrojnë fjalët e priftit plak e dinak do ta shohim ne vazhdim. P.sh.
– Katoliktë janë të favorizuar në udhëqjen shtetërore e ate lokale mdaje ishin myslimanët qe ia dhan votēn në Gjakovë katolikut Pal Lekajt.
– Po ashtu myslimanët edhe sote e kësaj dite nuk posedojne Xhami te madhe e falen rrugve mirpo myslimanët ia lejuan i dhan leje që të prishet gjimnazi e të ndërtohet Katedralja.
– Po k’ta mysliman ishin që lejua ndertimin e kishës ne Llaposhnik kur ende nuk kishin dhe nuk kan xhami per vete, kurse ndertuan kish madje edhe komuna ndau të holla për këtë punë.
– Edhe sot e kësaj dite nga buxheti i Kosovës ndahen shuma të majme per CatholiChurch Kosova që sherbejne per nevojat e ndryshme të tyre.
– Sot Marjan Demaj është Rektori kryesor i i Universitetit të Prishtinës.
– Nëse i shohim skandalet e Gjergj Dedajt janë për mjerim megjithate thuajse ne të gjitha qeveritë ka pasur qasje ne poste të ndryshme.
– Po ashtu edhe Aleksandër Lumezi gëzon njërin nga postet privilegjuese.
– Meq jetoj në Prizren të gjitha biznisëve te pjestarëve krishter sidomos në qendrën e qytetit iu është dhënë leje ndërtimi për hotelet dhe kafenet më të mira në qendër të qytetit.
– Pas kërkeses së kishës pa u menduar fare ish gjimnazi në Prizeren iu kthy kishës por jo edhe pronat e Keshillit te Bashkësis Islame të Prizrenit.
– Personalishtë njohë numër të konsiderueshëm te krishterëve që janë pjesmarrës nëpër kompani të mëdha e mos të folim nëpër parti politike e udhëheqëse.
Andaj Lushit nga këto fjal që i ka thënë le ti vije Turp dhe mos të tentoj ta rrenoj bashkjetësn e mirë e shpesh favorizuese për kishën.

Enes Limani, Prizren 2018
(Shkrimi nuk është i lektyruar)