Paqja e synuar amerikane: vendet arabe duhet t’i paguajnë Izraelit 250 miliard dollarë dëmshpërblime

0
182

Një marrëveshja e mundshme e paqes mes Izraelit dhe Palestinës, si një projekt amerikan, i quajtur ndryshe dhe si “Marrëveshja e Shekullit”, përfshin gjithashtu faktin se vendet arabe duhet t’i paguajnë Izraelit 250 miliardë dollarë dëmshpërblime për pasuritë hebraike pas tyre në vendet tyre pas krijimit të Izraelit, raporton Al-Wattan Voice.

Duke iu referuar raporteve të medias izraelite, Al-Wattan Voice deklaron se qeveria sioniste vlerëson vlerën e pronës hebraike në shtetet arabe të Libisë dhe Tunizisë në 50 miliardë dollarë dhe në rajon në 250 miliardë dollarë amerikanë.

Marreveshja në fjalë që mund të përfshijëkëtë detyrim ka ngecur që kur administrata Trump njohu Jerusalemin si kryeqytet të Izraelit. Pas këtij zhvillimi të kundërshtuar fort, si nga bota arabo-muslimane e si nga blloku perëndimor, Autoriteti Palestinez ka ndëprerë çdo raund bisedimesh me SHBA.

Ndërsa këta të fundit kanë nisur të bëjnë presion për ta ulur në tryezë faktorin palestinez duke i ndërprerë ndihmat dhe një pjesë të financimit humanitar./tesheshi