Panairi Ndërkombëtar i Librit në Sharjah sjell botën emocionuese të artit përmes ngjarjeve kulturore

0
42

Nga 31 tetori deri më 10 nëntor, vizitorët në edicionin e 37-të të Panairit Ndërkombëtar të Librit Sharjah (SIBF) mund të marrin pjesë në një shumëllojshmëri të punëtorive dhe ngjarjeve të artit, gjatë së cilave do të prezantohen me teknikat vizuale që nxjerrin në pah estetikën e ilustrimeve.

Panairi do të ketë diçka për të gjithë, të rinj dhe të vjetër, dhe do të zhvillojë një numër të madh punëtorish për artin vizual dhe skulpturën, ku vizitorët mund të eksplorojnë talentet e tyre artistike.Gjatë një seminari të titulluar ‘Printimi 3D’ pjesëmarrësve do t’i ofrohet një përvojë virtuale në dizajn dhe shtyp. Një tjetër seminar, i quajtur “Gjuha e vizatimit”, do të ndihmojë fëmijët të krijojnë histori inovative, të përmirësojnë aftësitë e tyre artistike dhe të zhvillojnë aftësitë e tyre për të shprehur idetë artistike. Gjatë një punëtorie tjetër të titulluar ‘Motion Arts’, vizitorët mund të mësojnë teknikën ‘Stop Motion’, duke shfrytëzuar kamerat në telefonat e tyre të mençur.

Ndërkohë, punëtoria ‘Energjitë e Jashtëzakonshme’ do t’u mësojë fëmijëve të përdorin imagjinatën e tyre për të eksploruar energjitë e tyre të brendshme dhe për të mësuar se si t’i shprehin idetë e tyre.

Pjesëmarrësit në seminarin “Vizatime të lehta” do të mësojnë se si të përdorin kamerat dixhitale DSLR për të krijuar fotografi fantastike, ndërsa seminari “Artificial Intelligence” do të fokusohet në rëndësinë e AI në ndërtimin e një të ardhme të begatë dhe eksplorimin e hapësirës.

Këto dhe shumë ngjarje të tjera kulturore do të zhvillohen gjatë panairit të librit i cili do të mbahet në Sharjah.