Organizata muslimane me synim për të mbledhur 20,000 pallto për të pastrehët

0
44

Një organizatë bamirëse britanike synon të mbledhë 21,000 pallto dhe mantele në një përpjekje për të mbajtur gjallë kur flenë njerëzit e pastrehë për ata që e kalojnë dimrin e ashpër ata që jetojnë në Mbretërinë e Bashkuar.
Human Appels, një organizatë bamirësie me besim myslimanë, do t’i dhurojë veshje njerëzve të pastrehë që jetojnë në rrugët e Mançesterit, Birmingamit dhe Glasgout si pjesë e fushatës së tyre.

Më shumë se 300,000 njerëz në Britani – një në çdo 200 – regjistrohen zyrtarisht si të pastrehë ose jetojnë në shtëpi të papërshtatshme, sipas shifrave të fundit fondi bamirës Shalter.

Temperaturat e ulëta të dimrit, si dhe era, shiu dhe dëbora, lënë ata që nuk kanë ku të ngrohen apo nuk kanë vend për të qëndruar në një situatë kërcënuese për jetën, në rrezik ekspozimi dhe hipotermi. Ata bëjnë thirrje për njerëzit e vullnetit të mirë për të ndihmuar.
Ky veprim tregon edhe niher se muslimanët janë bamirës të pashoq, që sakrifikojnë për të mirë e shoqërisë./KohaIslame.com/