Nuse me letra a me magjistratur?

0
717

“Vajza me të cilën ishte fejuar, kishte të kryer magjistraturën. Askush nuk tha se kishin zënë nuse me magjistraturë.
Vajza me të cilën ishte fejuar, jetonte dhe punonte në mërgim. Njëzëri dëgjova të thonë se kishin zënë nuse me vizë. Ec e mos plas me këtë botëkuptim tonin të stërmykur. Magjistraturën askush nuk ia përmend, kurse kur është fjala për vizë, dëshmojnë se përpos vizës asgjë nuk shohin. Atdhedashës se jo mahi!”
(Iljasa.S)