Nuk mund të ketë autonomi për 30 mijë veta

0
44

Deputetë dhe analistë të Kosovës mohojnë çfarëdo mundësie që t’i jepet një status autonom serbëve në veri. Ndërkohë që të hënën është dëgjuar një shpërthim që ka shqetësuar shqiptarët atje sërish

. Por, është analisti dhe diplomati i shquar amerikan që paralajmëron krizë për shkak të veriut, duke besuar se sa i përket Prishtinës është çështje e kryer puna e një lloj ‘autonomie virtuale’ për veriun. Por, ajo që shqetëson me informacionet e tij, është se zbulon se pala e Kosovës bëri lëshime ndaj Serbisë në bisedimet e bëra.

Morton Abramovitz, ish-emisar amerikan për Ballkanin në një shkrim autorial të tij ka folur më shumë rreth zgjedhjes së presidentit të rij të Serbisë dhe çështjes së Kosovës, ai ka thënë se Eshton ka bërë gjithçka për rizgjedhjen e Tadiqit, duke nxitur amerikanët që të detyrojnë Qeverinë e Kosovës të pranojë marrëveshjen me Serbinë për problemin kufitar – çfarë i ka lejuar Tadiqit të fillojë negociatat për anëtarësimin e Serbisë në BE.