Njihuni me sekretet që fshehin logot e famshme

0
154

Një logo është fytyra e një marke. Kjo është arsyeja pse projektuesit punojnë me të vërtetë gjatë për të krijuar një logo të thjeshtë dhe të lehtë për t’u kujtuar.

Një logo e mirë duhet gjithashtu të përcjellë një mesazh të fshehur.


Shërbimi i internetit Airbnb, zgjodhi një logo vërtet të çuditshme. Në fakt, logoja ka një kuptim shumë më të thellë sesa mund të duket në shikim të parë. Ai përmban 4 elemente: kokën e një personi që përfaqëson një përdorues të faqes së tyre; shenja për një vend në një hartë – për vendin ku është shtëpia ose apartamenti; një zemër – shenja e dashurisë; dhe të gjitha këto simbole kombinohen për të bërë letrën A për Airbnb.

Faqja e internetit amerikane TripAdvisor lejon udhëtarët nga e gjithë bota të zgjedhin hotelin më të mirë për të qëndruar, restorantin më të mirë për të shkuar, linjën ajrore më të mirë për t’u përdorur, dhe madje edhe vendin më interesant për t’u vizituar. Logo e TripAdvisor duket si një buf që simbolizon mençurinë dhe dijen, dhe sytë e saj simbolizojnë zgjedhjen që një udhëtar do të bëjë: drita jeshile – ata duhet të shkojnë, drita e kuqe – definitivisht jo.

MasterCard, sistemi ndërkombëtar i pagesave, vendosi të përdorë psikologjinë e ngjyrave në logon e saj. Ngjyra e kuqe qëndron për trimëri, pasion dhe për veprime që ju bëjnë të ndiheni të gëzuar. Ngjyra e verdhë e ndritshme simbolizon prosperitetin. MasterCard mendon se këto cilësi janë të nevojshme për njerëzit që duan të bëhen të pasur, kështu që ngjyrat në logo takohen në mes.

Dell, kompania amerikane që prodhon kompjuterë, theksoi letrën E në logon e saj për një arsye. Themeluesi i kompanisë Michael Dell donte të përcillte kuptimin e asaj çfarë do të thotë të ndryshosh diçka në mënyrë të pazakontë.

National Geographic, revista popullore dhe kanali që transmeton dokumentarë në 171 vende, e bëri logon e saj një drejtkëndësh të verdhë. Ajo simbolizon një derë që është e hapur për botën e dijes mbi natyrën, shkencën dhe kulturën. Ngjyra u zgjodh edhe për një arsye: kjo është një metaforë për diellin që shkëlqen mbi të gjithë botën dhe është burimi i energjisë dhe fuqisë.

Operatori telefonik, Vodafone zgjodhi disa gjëra misterioze për logon e saj, por në fakt është vetëm një shenjë e kuotimit. Pra, në këtë rast, një kuotë e hapur qëndron për fillimin e një bisede. Dizajnerët donin të tregonin se, me Vodafone, përdoruesit mund të flasin me njëri tjetrin në çdo kohë.

Haribo është i famshëm për “arinjtë e ngrënshëm”, që janë të dashur si nga fëmijët po ashtu dhe nga të rriturit. Themeluesi i kompanisë bashkoi dy letrat e para të emrit të tij të parë dhe të fundit Hans Riegel dhe shtoi 2 letrat e para të vendlindjes së tij Bonn.

Shfletuesi i famshëm i Mozilla Firefox-it ka vënë një dhelpër në logon e saj që rrethon planetin. Por nëse ju themi se kjo nuk është një dhelpër, por një panda e kuqe. “Firefox” është përkthimi anglisht i emrit kinez për një panda të kuqe. Në këtë mënyrë, kompania donte të demonstronte se sa unike janë, sepse kjo është një lloj shumë i rrallë panda që është i rrezikuar. Dhe në vitin 2010, Mozilla Firefox madje ka adoptuar 2 panda të kuq dhe mori përgjegjësinë për jetën e tyre.

Nëse ju shikoni nga afër në logon në një paketë Orbit, do të vini re se kapitali “O” është i ndarë në 2 pjesë: një e errët dhe një në dritë, dhe në sfond mund të shihni imazhin e një orbiti. Pra, është e qartë se “O” simbolizon ditën dhe natën dhe një planet që rrotullohet rreth Diellit.