Nikoliç: Do të udhëheqja vet bisedimet me Kosovën

0
46

Presidenti i Serbisë Tomislav Nikoliq, është shprehur i gatshëm të ju hyjë bisedimeve me Serbinë, por jo në këto kushte që është duke vepruar tani. Ai ka theksuar se po pret me padurim që qeveria ta ngarkoj me çështjen e Kosovës, ku më pas ai do të arrinte platformën e përpiluar me dëshirën e tij.

“Unë më kënaqësi do ta marr këtë përgjegjësi historike. Do të mbledh të gjitha ata që kanë për t’i dhënë diçka Serbisë – politikanë, intelektualë, biznesmenë, personalitete të kishës, që përfundimisht ta kemi një platformë, e bazuar në Kushtetutë dhe në interesat e qytetarëve të Serbisë, dhe pas saj të qëndrojmë të gjithë. Vetëm atëherë mund të shkohet në bisedime”, ka thënë presidenti i Serbisë për gazetën Vecernje Novosti./Indeksonline/kohaislame