NEWBORN do të ndryshojë dukje përgjithmonë, nënshkruhet kontrata

0
104

Monumenti NEWBORN, që është simbol i shtetit të Kosovës së shpejti do të ketë një ndryshim. Ky ndryshim do të bëhet me qëllim të ruajtës së tij dhe që të duket edhe më bukur. Këtij monumenti do t’i ndërtohet bazamenti.

Për këtë projekt, Komuna e Prishtinës, tashmë ka nënshkruar kontratë me kompaninë fituese të tenderit, N.T.SH. ” MEGRANT ING “.

E, ndërtimi i këtij bazamenti do të kushtojë mbi 14 mijë euro (14.347,08), derisa ishte parashikuar të kap shumën 23 mijë e 500 euro (23.532,74).

Granit Hyseni, nga kompania që do të realizojë projektin, N.T.SH. ” MEGRANT ING “, për Ndërtimi.info, ka treguar detaje të këtij projekti.

“Punimet do të fillojnë në momentin që zgjedhet organi mbikëqyrës, pasi ende nuk është zgjedhur. Punimet është paraparë të zgjasin 90 ditë. Vendi i ndërtimit të bazës do të jetë kjo ekzistuese, ndërsa baza do të jetë nga betoni dhe i shtruara nga materiali epoksit mbi të, do ta ketë edhe një ndriçim të mirë. Organi mbikëqyrës pritet që të përzgjedhet këtë javë”, ka thënë ai.

Ja se si do të duket NEWBORN-i.


E, për realizimin e këtij projekti interesim kishin shprehur nëntë operatorë ekonomikë, ndërsa çmimi më i lartë i ofruar ishte rreth 22 mijë euro (21.633,42).