Në Mianmar vriten qëllimisht 5 gra dhe fëmijë në ditë

0
178

Një organizatë e të drejtave të njeriut ka njoftuar se në Mianmar pesë gra dhe fëmijë vriten në mënyrë të qëllimtë për shkak të mungesës së ushqimit, kushteve mjekësore dhe marrjen e medikamenteve të ndotura.

Faqja informative Hadana ka njoftuar se në bazë të raportit të fundit të Qendrës Botërore Ruhingia, mësohet se pesë gra dhe fëmijë vriten qëllimisht në ditë për shkak të mungesës së ushqimit dhe konsumimin e medikamenteve të ndotura të cilat jepen nga mjekët budistë në spitalet shtetëror të Mianmarit.
Sipas kësaj qendre, myslimanët e Mianmarit nuk kanë guxim të shkojnë në spitalet shtetërore të këtij vendi për arsye se nëse hyjnë në këto spitale, ata i pret vetëm vdekja.