Ndërron jetë Muhamed Mursi, njeriu që ngjalli shpresën në Egjipt

0
452

Sot ndërroi jetë ish Presidenti i Egjiptit, Muhamed Mursi gjatë paraqitjes në seancës gjyqësore, raportojn mediat shtetërore.

Televizioni Shtetëror të martën njoftoi se Morsi u sëmurë pas një seance gjyqësore dhe vdiq më pas.

Morsi u zgjodh në mënyrë demokratike në 2012 pas Pranverës Arabe. Në vitin 2011 pa fundin e sundimit 30-vjeçar të Presidentit Hosni Mubarak. Ai u rrëzua pas protestave masive dhe një grushti ushtarak në korrik 2013.

Ai shërbeu vetëm një vit me një mandat katërvjeçar, ndërsa organizata me të cilën ai i përkiste, Vëllazëria Myslimane, që atëherë është ndalur me ligj.

Gjykata Penale e Kajros kishte shtyrë gjyqin e Morsi dhe të 23 të tjerë në rastin e “bashkëpunimit me Hamasin” për nesër.

Në nëntor 2016, Gjykata e Kasacionit hoqi dënimin me burgim të përjetshëm për Morsin dhe 21 të pandehur të tjerë, përfshirë disa që kishin marrë dënimin me vdekje, në të njëjtin rast dhe urdhëroi rigjykimin e tyre.

Allahu e mëshiroftë Morsin. Ai ishte shpresa e Egjiptit dhe egjiptianëve, por me rastin e tij bota “demokratike” e ka treguar vetën se sa demokratike është./KohaIslame.com