Ndalohet një raketë që ishte nisur për prishur Qaben

0
978

Forcat ajrore të Arabisë Saudite qëlluan një raketë që synonte qytetin më të shenjtë të Islamit të enjten në mbrëmje.

Milicia e Huthive të Jemenit, që Arabia Saudite është duke lufta me të me një koalicion të disa shteteve tjera, kishte nisur një raketë në drejtim të Mekës, thuhet sipas mediave Saudite. Raketa arriti në më pak se 70 km nga qyteti i shenjtë, ku miliona Musliman janë duke udhëtuar për të bërë haxhin.

Si kundërpërgjigje Arabia Saudite ka bërë thirrje për të luftuar militantët e Huthive të Jemenit dhe për të përkrahur qeverinë legjitime të Jemenit.

Kjo nuk është hera e parë që grupi i Jemenit ka lëshuar raketa në drejtim të Mekës. Në Tetor, ushtria e Arabisë Saudite ka goditur edhe një raketë që ishte nisur për në qytetin e shenjtë./KohaIslame.com/