Momenti prekës kur një i panjohur ndihmon një person invalid të kryejë Tavaf-in (Foto + Video)

0
175

Një video që tregon një njeri që ndihmon një të person të panjohur të kryejë tawaf do të prekë zemrën tënde.

Në fillim të videos, një njeri në një karrige me rrota shihet duke kryer tavaf (rreth Qabes) duke e shtyrë atë me duart e veta. Ai ndërkohë filmon dhe tregon se tavafi i parë nga shtatë e ka lodhur tashmë.

Papritur një person i moshuar i cili quhej Muhamed fillon të shtyjë karrocën e djaloshit.

Burri i moshuar fillon të qajë kur djaloshi lutet për të, ai i thotë Allahu të bekoftë dhe të dhuroftë xhenetin, transmeton Koha Islame.

Ai mbushet me emocione kur zbulon se emri i të riut është Umar Farooq – i njëjti emër i kalifit të dytë të Islamit.

Në fund të shtatë tavafeve, dy burrat përqafojnë njëri tjetrin dhe burri i moshuar largohet pa kërkuar që i riu të lutet për të apo ndonjë shpërblim./KOHAISLAME.com/