Meka, edhe fëmijët janë të mirëseardhur!

0
53

Haxhi konsiderohet si tubimi më i madh njerëzor në planet brenda një hapësirë prej pak kilometrash katrorë, ku veçon kompleksi i Mekës, i quajtur Qabe, reth së cilit sillet besimtarë në çdo moment të ekzistencës njerëzore, pa asnjë ndërprerje.

Por kulmi i është peligrinazhi i Haxhit, i cili ndodh çdo vit e zgjat për disa ditë, ku janë miliona besimtarë që përqëndrohen aty në adhurimin ndaj Zotit.

Në dukje, prej masës së frikshme njerëzore, nuk duket e këshillueshme pasja e një fëmije në ritual, por ja që ata janë po aq pjesë e natyrshme e një mrekullie mbi tokë, sa i përket besimit në Zotin-Një dhe adhurimit të Tij.

Foto-albumi i mëposhtëm e tregon këtë. /tesheshi.com/