Më shumë se 192.000 punëtor po kujdesin për haxhilerët këtë vit

0
106

Autoriteti gjeneral për statistika në Arabinë Saudite ka njoftuar se për këtë vit të sezonit të Haxhit, ku përfshihen më shumë se 136 shërbime kryesore janë punësuar 192,254 njerëz, nga të dy gjinitë. 189,113 janë burra dhe 3,1414 janë gra që janë duke punuar këto ditë për tu lehtësuar besimtarëve musliman që po kryejnë haxhin.

Po ashtu edhe në nivelin e sigurisë ata kanë investuar shumë, duke u përpjekur për të qenë niveli i sigurisë i lartë, por po ashtu që forcat policore do të kujdesen për trafikun dhe për të mbajtur rendin në Meke, Medine dhe vende të tjera me rëndësi.
Qendra për informim ndërkombëtar ka angazhuar më shumë se 1,355 teknik dhe zyrtar administrativ për të siguruar dhe përgatitur pajisje që do mundësojnë me lehtësi të lexohen dhe mësohen ato që lejohen dhe ndalesat e Haxhit./KohaIslame.com/